• Cinema

      Igår kväll gick vi och såg Moonrise KIngdom. En ganska speciell film som nog mer är C’s smak än min. Men den var ganska söt ändå och lite rolig på sina ställen. Kul också att se Edward Norton i en sådan roll eftersom han annars spelar ganska seriösa karaktärer.   Jag ville ha godis och köpte det här på bion. 2,60€ betalade jag för det. Haha, galet dyrt! Men det var det värt.   Nu ska jag ta mina grejer och möta C på brasseriet på hörnan. Vi ska ut på landet igen. Mysigt!    

  • L’hôtel à TROUVILLE

        Hotellet vi bodde på i Trouville hette Beach Hotel. Det låg bra till men jag blev besviken på standarden. Det var nedgånget och omodernt. Det kändes som att det skulle behövt en renovering… för sådär 10 år sedan. Det var fläckar på väggar och golv, handdukarna var slitna och taket i badrummet var alldeles sprucket. Allt kändes väldigt billigt för det priset man faktiskt betalade. Dessutom ingick inte frukosten och efter att ha kikat på den lite snabbt så kände vi båda att den inte riktigt var värt de 14 euro den kostade.   Nu hade hotellet inte fått så bra recensioner på bokningssidorna så jag kanske borde kollat…

  • Men fredag är ändå den dagen som känns bäst

        Jag trivs bara mer och mer i mitt område. Det är alltid liv och rörelse. Allt finns i närheten och människorna är vänliga. Där vill jag alltid bo.   Nu ska jag en sväng på stan på lunchen. Ikväll blir det nog bio med C. Jag vet inte vad vi ska se men jag har hört att La Clinique de l’amour ska vara riktigt rolig. Eller så blir det Moonrise Kingdom. Det är skönt med Paris för man kan bestämma sig i sista stund. Det finns så många biografer och inga numrerade platser.    

  • I follow rivers

        Två bilder från förra helgen. Deauville och Trouville är uppdelade av en flod och till höger ser ni Trouville. Den översta bilden är även den från samma sida av floden. Det var en mysig stad men jag önskar att jag hade fått se mer av den. Det får bli en annan gång antar jag.   Nu ska jag hemåt. Det blir en lugn kväll med god middag (ska göra lax i ugn, gott!) och måste jag städa lite för det orkar/hinner jag inte göra i helgen.    

  • The hills are aliiive!

       Bild från google.   I augusti ska jag åka på semester med min kille. Först ska vi till Österrike i en vecka då vi ska på bröllop i en stad nära Wien med hans familj. Som superfan av Sound of Music (jag överdriver inte när jag säger att jag sett den filmen 20 gånger, haha) är jag såklart alldeles till mig över att åka till Österrike. Vi kommer bila dit och sen tänkte vi stanna en natt i Wien efter bröllopet innan vi tar tåget tillbaka till Paris via Geneve och någon stad till, var vi ska stanna i övrigt vet vi dock inte än.   Har jag några läsare som…

  • Misslyckad tröstshopping

        Man ska inte shoppa på rean när man är lite deppig, även när det är superbilligt. Det blir bara felköp. Jag köpte fem grejer idag och jag tror faktiskt jag kommer lämna tillbaka allt utom ett par shorts. Det är tur att de flesta butiker i Paris kör öppet köp även på rea-plagg…   Onsdagen avslutades på bästa sätt för övrigt. Middag, tjejsnack och mojitos på uteserveringen på Café des Initiés med en fin vän. Det är så himla varmt här nu (ca 25 grader as we speak, under dagen var det 30 grader) så man kunde sitta ute i kortärmat klockan nio. Jag hoppas det fortsätter såhär. Det är…

  • PISCINE

        Hotellet vi bodde på i Trouville hade en inomhuspool. Jag gillar verkligen att simma och i trädgården i mitt barndomshem hade vi en pool. Det var lyx på sommaren att ta ett morgondopp innan vi åt frukost i hammocken i våra morgonrockar. Eller leka sjöoväder i gummibåtarna.   I söndags tog jag och C ett par längder i poolen innan lunchen. Det var så himla skönt. Bikinin är förresten från H&M. Den köptes för ett par veckor sedan och jag tror den kostade 5 euro per del. Fullt överkomligt.      

  • Movie Night

      Fotokälla: imbd.com   Min vecka har inte börjat bra och jag längtar redan till helgen. Eller jag längtar till mer än så. Men allt har sin tid. Nu blir det filmkväll här hemma. Bridesmaids började precis på Canal + (vilket även innebär att man kan byta till originalversion) och det finns choklad kvar sedan igår. Lite kärlek på det och det blir en perfekt kväll.     

  • På väg

        Bilder från vår weekend i Normandie kommer, jag måste bara bestämma mig för vilka jag ska dela med mig av.   Här är i alla fall två foton. Ett när vi var på väg och ett när vi var framme. Jag tycker egentligen inte om att åka tåg. Alltså själva tiden på tåget är det jag inte gillar. Det tar så lång tid och jag blir alltid lite åksjuk. Dessutom är det dyrt. När jag var yngre och åkte till Stockholm för att hälsa på vänner och familj så tog jag alltid flyget, det var billigare och skönare. Fast när jag var riktigt liten, innan X2000 kom, då tyckte…

  • Schwedish

      Vad det handlar om vet jag inte. Det fanns alla möjliga kända namn på de små staketen utanför badbodarna. Någon som vet?   Lite slarvigt att missa prickarna över o:t, men ändå. Ett svenskt namn på strandpromenaden i Deauville. Självklart var jag tvungen att ta ett kort! Så fort jag ser eller hör om någontings svensk spetsar jag öronen och blir sådär patriotisk som man aldrig är annars i Sverige. ”Va, hörde jag dem pratar om Sverige på radion?? Höööj älskling!”.   Måste vara något svensk-syndrom bland utlandssvenskar…?