• UPDATE

      Jardin des Tuileries i söndags.   En kort hälsning från mig. Jag saknar lite att blogga men det är skönt att koppla bort det samtidigt. Umgås med kompisar, slippa stressen över att uppdatera, kolla på film med killen på kvällen i stället för att sitta med datorn i knät.. På fredag är min sista dag på praktiken och nästa vecka kommer jag ha mer tid till bloggen och förhoppningsvis kommer lusten tillbaka också. Jag har i alla fall en massa foton som kanske kommer upp på bloggen.   Nu ska jag sätta igång med dagens bestyr och ikväll blir det först powerwalk med Linda i Bois des Vincennes och…

  • PICKNICK

        Tre bilder från igår då det vankades picknick på Champ du Mars med Eiffeltornet som utsikt. Det var en riktigt fin sommarkväll och jag njöt verkligen av att kunna sitta ute till sena timmen utan jacka. Det var så varmt!   Ikväll blir det hemmamys med god middag och serier på datorn. Jag ska även försöka orka måla tånaglarna. Finns det något tråkigare än det? Men på sommaren är det fint med målade tånaglar i sandalerna. Har jag hört.  

  • Matfotografen

      I helgen hade jag ju som bekant besök från två familjemedlemmar. Vi åt en hel del. Detta är bilder på lite av det vi åt. Eftersom jag ju alltid tar bilder på det jag äter blir jag alltid retad för det.   All I have to say to that is: It’s my thing, let it go.   Min hemmagjorda lasagne.   Bakelser   Jag introducerade pappa och Ewa för macarons. De älskade det. Men det är ju klart, vi är ju familj. Det är normalt.   Fromaaage   Coeur de canard (ankhjärta), som faktiskt är gott när det är marinerat och grillat.   Ceasarsallad   Någon slags lammstek som…

  • Ny upptäckt

        Till frukosten idag tittade jag på Nyhetsmorgon av en speciell anledning. Det var nämligen så att min kusin Sophia var med där. Hon och en kompis har en teatergrupp tillsammans och nu har de tagit det ett steg längre och gjort kortfilmer som liknar de från programmet Bullen, som i alla fall min generation växte upp med.   Här kan ni hitta deras blogg där ni även kan läsa mer om vad det handlar om för något.   För övrigt blev jag överlycklig att jag kunde kolla live på Nyhetsmorgon via TV4 play. Nu ska jag göra det varje dag!    

  • Summer in the city

        Det har varit en varm sommardag i Paris och tydligen ska det bli likadant i morgon. Som tur är så har vi ju vår terass på jobbet så där sitter vi och steker på lunchen, hehe.   Jag sprang förresten 3 km nu på kvällen. Visst, det är inget jätteavstånd, men för mig som inte är helt i form så är det inte illa. Nu ska jag käka lite choklad och boka semesterbiljetterna med C innan sängen kallar.     

  • Those running shoes

        Det må vara varmt som tusan idag men jag har bestämt mig. Efter jobbet ska jag springa några kilometer i parken. Basta. Nu har jag dessutom skaffat abonnemang till mobilen vilket innebär att jag har internet var jag än går. Nu kan jag mäta hur långt jag springer. Finemang! Jag behöver börja träna mer regelbundet för de här sämnproblemen börjar gå mig på nerverna.    

  • Merci!

        Det har varit riktigt mysigt, roligt och trevligt att ha en liten del av familjen här på besök. Vi har ätit gott, strosat runt och bara umgåtts. Ibland behöver man det. Bara vara med familjen. Tack snälla pappa och Ewa för de här dagarna. Kom snart tillbaka!   Nu är jag däremot helt slut. Idag får bli en lugn söndag. Nu ska jag ta en tupplur för jag sover så dåligt på nätterna nu för tiden och så var jag uppe tidigt idag, så jag behöver ta igen lite sömn. Sen ska jag ut och hitta på någonting. Jag tror att den här själen behöver lite d-vitamin och energi från solen.…

  • Makes it worth living

        Äntligen är helgen här och om ett tag stämplar jag ut. Just nu behöver jag det mer än någonsin. Umgås med nära och kära, sova ut på morgonen, bli bortskämd med restaurangbesök och promenera runt i mitt Paris. Bara vara men ändå rasta myrorna i benen.   Bilderna är från i onsdags kväll då jag tillsammans med vänner drack billigt vin med Paris solnedgång som utsikt. Sådana sommarkvällar gör livet värt att leva.    

  • Daydreamer

        Varje dag på väg till och från jobbet går jag förbi den här väskan. Varje dag växer min kärlek till den. Det är som att den talar till mig. ”Christine, du vet att du vill ha mig”. Det är en slags hatkärlek. Jag är inte den som köper dyra designerväskor. Jag skäms lite. Samtidigt drömmer jag om att min pojkvän ska överraska mig med en lyxig påse från Givenchy med just den här väskan i.   Sen kommer jag tillbaka till verkligheten och inser att min kille inte är miljonär och att jag inte är en golddigger…   Nu ska jag gå och köpa en baguette till lunch. Nog för att…

  • La famille à Paris

      Var klantig och tog sönder ett vinglas för ett tag sedan, nu har vi bara tre..   Bordet är dukat och lasagnen är förberedd. Christophe har köpt fina ostar och dyrt vin medans jag plockade upp goda patisserier på boulangeriet. Nu ska jag bara ta en snabb dusch och sen borde pappa och Ewa snart ringa och säga att de rullat in på Gare du Nord. De kommer från London efter ett par dagar hos syrran.   Åh så trevligt detta ska bli!