C'est la vie

Braii

DSC_2488

Någonting som sydafrikaner älskar är braii – vilket är deras ord för barbecue. Braii här är ungefär som Raclette i Frankrike. Det är inte bara grillning, det är en del av deras kultur. Här grillas det vilt alla kvällar i veckan och året om. Varje dag är det en ”braii” någonstans. Helst grillar de Boerewors, en lång korv i en spiral som har massor med kryddor i sig. Jag har ätit den ett par gånger nu och tycker faktiskt att den smakar riktigt gott.

Igår hade de en braii i huset bredvid och vi gick över för att hänga med ett stort gäng människor. Jag stannade inte till så sent men efter några glas vin och lite för mycket mat så är jag ganska trött idag. Däremot var det så himlans trevligt och kvällen gav mig en massa energi just för att vissa personer jag lärt känna här är så himla härliga.

Nu måste jag göra mig redo för jobbet. Det är molnigt idag, vilket är ganska ovanligt eftersom att det 9 av 10 gånger när jag vaknar är blå himmel. Det är lyxen med att bo här. Ständig påfyllning av D-vitamin. Det hjälper dagar då tröttheten slår till för jag får en massa energi från solen. Jag hoppas att solen kommer fram för jag har organiserat en team photo shoot i morgon och är blekast i gänget. Behöver sola på lunchrasten, hehe.

 

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.