Vardagslyx

Måndagslyx, Livet efter dig & Paris-kärlek som aldrig dör

DSC_0862

Jag har insett att jag behöver en mjukstart på min vecka. Så jag försöker fylla min måndag med små saker som förgyller den. Lite vardagslyx med andra ord för att bibehålla min lugna och sköna helgkänsla.

Gårdagens höjdpunkter

– En mysig fikastund på Lilla Kafferosteriet efter mitt morgonmöte medan jag läste genom en jobbannons till vad som verkar vara en spännande tjänst.
– Trevlig lunch med vänner på Saltimporten i hamnen. Jag glömde kamerabatteriet hemma och tog inga kort med mobilen, men dit kommer jag definitivt gå igen. Regnet öste ner när vi satt och åt, men sedan skingrade sig molnen lagom tills vi kom ut och då var det riktigt vackert där ute, trots den industriella omgivningen.
– Bio på kvällen med mamma vilket var riktigt mysigt. Vi såg Livet efter dig och jag är en blödig jäkel så jag grät såklart som ett barn. Jag tyckte filmen var klart bättre än förväntat. Jag är alltid skeptisk när de gör filmer av böcker, men detta var en fin skildring. Det enda jag störde mig på var musikvalet till vissa scener. Särskilt en låt kändes väldigt malplacerad. Sedan så inser jag nu varför jag sällan går på bio. Det är så satans dyrt! Inte konstigt att folk laddar ner filmer i stället.

Någon av mina läsare som sett den? Jag är nyfiken på vad ni tyckte!

SPOILER ALERT FÖR ER SOM INTE LÄST BOKEN! 

Sista scenerna gav mig lust att leta i bildarkivet och hitta dessa foton på Pont Alexandre III från way back in the days. Till den 19 januari 2012 för att vara exakt. Det är på den här bron som hon går på i sista scenen och så ser man Les Invalides i bakgrunden. Min kärlek till Paris kommer aldrig dö.

IMG_5257 (2) IMG_5260 (1)

//I’ve realised that I need a slow start to my week, and I try to fill my Mondays with a few nice elements that light them up. Like breakfast in bed while listening to my favourite music, a nice coffee at a cafe, lunch with friends and a movie at the cinema. That’s how my day looked like yesterday and it really helped me from sinking into that hole of grey and boredom that I tend to do. In the evening I went to the movies with my mom. We saw ”Me before you” that made me cry like a baby and the last scenes gave me a sudden longing for Paris. I looked in the archive for these pictures from back in the day. I took these a winter day in 2012. My love for this city will never go away. 

No Comments

  • Magdalena

    Åhhhhh jag är spänd på den. Ska se den på torsdag och håller på läsa boken. Vet dock inte om jag ska (o hinner) läsa ut den innan filmen. Har förstått hur den kommer sluta. Vill nog hellre se slutet på film.

  • ISA

    vågade inte läsa slutet av inlägget eftersom jag vill se filmen, men jag blev SÅÅ nyfiken på punkt ett: jobb? morgonmöte? alltså sånt här ääälskar jag att prata/läsa om! karriärspepp! haha kram påre

  • Hanna

    Alltså det där om Paris känner jag mig så igen i. Att det är en kärlek som aldrig dör. Det är verkligen något speciellt med den staden. Har också kollat på gamla bilder från mina resor till Paris. Ska försöka boka en resa dit nästa vår!

  • christinestories

    Haha, ja det var därför jag skrev så. Vill ju inte förstöra 😉 Det var inget spännande, hehe. Men jo, det hade med jobb att göra 😉

  • christinestories

    Då tycker jag att du ska se filmen först. Boken är bättre men jag läste den för ett år sedan så jag hade ju i princip ”glömt” mycket i handlingen. Annars hade jag kanske blivit lite besviken.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.